Kedves barátaim!

Ezennel útjára indul a Felhőtérkép címet viselő album története. Felkerült egy videó, amelyben néhány gondolatot mondok ezzel kapcsolatban, illetve a részletes információk is itt vannak!

 

Szóval... bezárták a Wanted-ot... majdnem 20 év után... úgy, ahogy a gyerekszobám helyén ma egy parkoló áll... úgy a Wanted-on sem változik hetek óta a zárva felirat...

 

A lélek a szív alatt készül... egy titkos kamrában forr... ahogy szól Balázs áldott szájából anno a Suhancos dalban. Szerették sokan. De kevesen értették.

 

Kedves jelen-lévők!
Elérkezett a pillanat, hogy közre adjuk az őszi fellépés-sorozat helyszíneit és időpontjait! Immáron élőzenekar nélkül indulunk útnak.

 

Kedves olvasó!

A naptár szerint ma lettem 30 éves, illetve egészen pontosan majd este tíz körül. Persze a naptárral sosem ápoltam túl jó viszonyt.

 

Mivel a barikád magazinokat "elkapkodták", itt közre adom a velem készült interjút azok számára akik lemaradtak róla...

 

Kőházy Ferenc, vagyis FankaDeli kecskeméti rapper, hiphopénekes-dalszerző és szövegíró tizenöt évesen lépett a nyilvánosság elé.

 

Kedves Olvasó! Sokféle címet lehetne adni a következő "nyílt levélnek" ami tulajdonképpen egy cikket takar.

 

Talán a Kuruc Infón vagy valamely hasonló oldalon hallottam először azt a kifejezést, hogy "abszurdisztán", és azonnal meg is ragadt bennem. Hiszen tökéletesen illik arra, ami manapság körülöttem történik ebben az országban.

 

Az életről.Hiszen nem értitek, hogy az élet lassú haldoklás. Hogy ez kínhalál e, vagy méltóságteljes elmúlás csak rajtatok múlik.

 

Valóban nehéz szívvel ülök le ide, megírni ezeket a sorokat. Mint azt már oly sokszor tettem az évek során. Szívemnél csak a kezeim súlyosabbak. Alig-alig akarják ütni a billentyűket.

 

A következő levél érkezett xy-tól:

 

Kedves mindenki! Ma reggel megszületett első kisfiam!

 

"szia Feri A minap olvastam 3 fiatal fiú levelét az oldaladon"

 

"Szia Fanka! Remélem nem veszed zokon,hogy elrabolok pár percet tőled a levelemmel."

 

"Kedves Fanka.! „Fideszes anyuka ébredezik ?” Így is kezdhetném a levelem.! Hiszen történt a napokba 1-2 dolog.!"

 

Egy olvasó fordult hozzám levélben, melyben egy cigány ismerőséről szól és néhány felvetésre úgy érzem érdemes válaszolnom!

 

"Szia, Feri! Nem voltam benne biztos hol lenne a legcélszerűbb felvenni veled a kapcsolatot, itt tűnt a legegyszerűbbnek."

 

"Szia Feri, láttam, hogy mások is leírják, az ilyen "sulis-Fankás" élményeiket, most én is megteszem."

 

"Elmesélném, hogy mi történt ma irodalom órán."

 

Idézet a barikad.hu hasábjairól:

 

"Kedves Kőházy Fernec! Első sorba ismét gratulálok a fiadhoz.!!"

 

"Tisztelt FankaDeli! Mivel nagy futballrajongó vagyok, ezért előfizettem a Magyarországon először megjelenő FourFourTwo magazinra."

 

"- Halló Class FM!

 

Nem csoda, hogy az index.hu weboldal bögyében vagyok, hiszen több írásban és számos dalban megemlítem őket, arra utalva vagy éppen konkrétan hangot adva véleményemnek, miszerint azt, amit ők újságírásnak neveznek, hát én valami egészen másnak látom.

 

"Ketemén írta rólam egy Béta Hullám nevet viselő blogon:

 

Sokmindent írt a cikkem publikálása óta Mr.Busta az internetre amelyekre sajnos nem tudok válaszolni.

 

Blogin írta rólam az ellenkultúra hasábjain: "FankaDeli kijött a stégre"

 

Azt is mondhatnánk, hogy hát idáig jutottunk de szeretnék óckodni a közhelyektől. Ezt a rövid kis cikket talán nagyon kevés olvasónk fogja megérteni, de őket a legnagyobb tisztelettel kérem, hogy energiám "határossága" végett, adott esetben magyarázzák el azoknak akik mondjuk úgy, nem feltétlenül a helyzetfelismerés nagymesterei.

 

Az újkori Magyarországon példátlan minőségben és hatékonysággal kezdte meg tényfeltáró valamint a valósággal szembesítő munkáját a Kuruc.info, a Barikád Magazin és a Szent Korona Rádió stábja!

 

"Szia Feri! Talán 1 hónapja írtam neked innen a svájci határ mellől, s most szintén ezt teszem, de már nem sokáig hiszen hamarosan végleg hazaköltözünk."

 

Talán hiánypótló jelleggel válogattam ki 3 fiatal nekem címzett levelét:

 

Az Új Magyar Honfoglalás előadás sorozat véget ért! Szegedi Csanáddal úgymond nem sokat lacafacáztunk. Megismerkedésünktől számítva két hónapra már úton voltunk.

 

Kedves olvasó! Talán hallottál már róla, hogy hamarosan megjelenik az új lemezem Egyenesen az éjszakából 2 címmel!

 

Adjon az Isten! Szeretnék köszönetet mondani neked, a "Holnapután" c. zene megalkotásáért...

 

"Kedves Fanka! Hosszú heteken át gondolkodtam hogy írjak-e Neked, vagy sem. Végül is arra a következtetésre jutottam hogy írok."

 

"Kedves Feri! Egy 14 éves fiú vagyok, nem keresek nem dolgozok, DE tudom mi az a munka hétvégéken 4 órakor gumicsizmában indultam édes apámmal a disznó ölésre."

 

Mostanában lótok-futok folyamatosan, így még annyi idő sem marad a fankadeli.hu-ra mint eddig. Ezen szeretnék a jövőben változtatni, de egyelőre ez van. Addig is következzenek Vona Gábor sorai, legfrissebb cikkéből, melynek címe: Zenei Szabadságharc

 

Ma este lesz az utolsó Suhancos koncert. Íme egy jó ismerősünk Birinyi Tamás története és egy barátom gondolata Balázs gondolataira:

 

Nagyon nehéz belekezdenem abba, amiről írni szeretnék, hiszen amihez én értek, az csupán a csapok megnyitása.

 

A sokszor és sok helyen vitatott Osho próbálja több helyen is definiálni, hogy a "nem tevés" sokszor jobb mint a kényszer "valamit tevés". Ezt bizony igencsak nehéz megérteni, de ha valaki előtt összeáll a kép akkor nagyon sokat segíthet ez az életén.

 

A Suhancos feloszlott. Aztán egy nagy ugrás visszafelé. Mint a filmeken. Minél rövidebben megpróbálnám összefoglalni, hiszen hamarosan én magam is el fogom felejteni a részleteket.

 

Ha ezeket az írásokat elolvasod, akkor van esélyed arra, hogy ne hozd meg életed egyik legrosszabb döntését! Azt, hogy nem foglalkozol a politikával és a népeddel!

 

valid írta a Salátamagazin fórumán: "Feri zenei téren szinte teljesen magára maradt. Szabó Balázson kívül, talán senki nem áll mellette a zenei scene ben."

 

Kedves olvasók! A történet nagyon rövid és egyszerű!

 

Kedves olvasók! Ennek a cikknek az apropója eredetileg egy nagyon egyszerű és nemes köszönet nyilvánítás lett volna, amelyet most szeretnék is elkövetni!

 

Ülök az ágyamon és tűnődöm. Jól ismert fordulat a fankadeli.hu hasábjain, amikor egy-egy írást a bennem kavargó sokféle érzés hív életre.

 

Steiner Kristóf írta blogján: "FankaDeli egy szép napon arra ébredt, hogy egyesek szerint szélsőséges nézetei miatt nemkívánatos személy lett mindkét zenecsatornán."

 

Kedves olvasók! 2003-ban tipegtem be először a Viva TV épületébe, amely akkor még a Galambóc utcában volt.