Kedves jelen-lévők! Ismét elérkezett egy másik pillanat - ahogy lenni szokott - hogy közreadjuk az aktuális fellépés-sorozat helyszíneit és időpontjait, valamint Feri személyes "bevezetőjét", invitálását. Az őszi-téli FankaDeli-turné a "Változás" nevet viseli, és a cím – mint megszokhattátok – most is olyan tartalmat takar, aminek megfogunk és érdemes megfelelni. Mert az élet változás, de a változás nem mindig élet. 

Remélem érted..

 

"Amikor leültem ide a monitor elé, azt gondoltam, hogy na most aztán elkezdem írni végestelen végül a sorokat... történeteket az elmúlt 15 évből, hogy milyen csodás és milyen fájó pillanatok övezték az utat. Mármint a fellépések útját. Az úgynevezett személyes találkozásokét... amikor élesben a terepen vagy, hogy úgy mondjam. Elterveztem, hogy megpróbálom átadni nektek azt, amikor sok százan éneklünk egyszerre egy dalt, vagy éppen, amikor nagyon durva dolgokat kiabálnak be egyesek, ne adj Isten még balhét is próbálnak szítani. Szóval a szivárvány skálája igen széles... mint általában minden az univerzumban. De, hogy ennyire ne szálljak el rögtön az elején: Manapság alapvetés a zenészek közti vélekedésekben, hogy a nagy nehezen elengedett (bár ez szerencsére nálam még nem történt meg és nem véletlenül fontos számomra) CD korszak után maradtak a fellépések, koncertek és haknik... és nagyjából az egész "szakma" elfogadta, hogy ezekből van a "lé" és kész. A többi, vagyis többnyire az internetre felkerülő dalok, pusztán a promóció részét képzik a dolognak. Akárhogy is vesszük, azt gondolom, hogy aki volt valaha FankaDeli koncerten, valahogy éreznie kellett, hogy ez inkább küldetéstudat, mint pénzbegyűjtés. No, persze, nem szeretném eltagadni, hogy ahol akad egyáltalán gázsi, az jó nekem, mert pénzt hoz a családom életébe és az fontos. De amikor a dalok közben egymás szemébe nézünk, akkor azt hiszem, a legtöbben azért érezték az idők során, hogy valamiért én tényleg nem vagyok a "szakma" része. Tudod, kedves olvasó, annyi butuskával és olyan nehéz körülményekkel kellett az elmúlt 15 év során megküzdenem, hogy a legjobb gázsimra gondolva is őszintén írom, hogy ha pusztán a babérok learatása lenne a cél, akkor én bizony inkább itthon maradnék Andival és a srácokkal. De mégis megyek, mert úgy érzem, hogy fontos, hogy találkozzunk. Hogy egymás szemébe nézhessünk. Hiszen bár ez a turnéra lelkesítő írásom... mégis amilyen hülye vagyok elárulom, hogy dalok egy FankaDeli fellépésen pusztán a körítés... a fókusz nem ezen van, vagyis remélem, hogy felfogod, hogy nem ezen van! Hanem a találkozáson! 15 év után még mindig, és néha úgy érzem, még 15 évig, bár akkora, már ez a mostani modernek tűnő óriáskerék is csak egy rozsdás rom lesz, és még kétszer ekkorát fog fordulni a világ! Viszont, hogy milyen irányba... ha hiszitek ha nem... ezredszerre is elmondom, hogy rajtunk múlik! Erről szólnak a dalok, és erről szól ez az országjárás, melyet a 15. évnek szentelünk... nem mintha bármit is számítanának ezek a számok... ez csak játék! Úgyhogy remélem, ezúttal "is", vagy éppen "végre" komolyan vesszük!"
- Kőházy FankaDeli Ferenc


A TURNÉ IDŐPONTJAI ÉS HELYSZÍNEI:

Sopron @ Hangár Music Garden 21:00
2014. szeptember 05.

Kunszentmiklós @ Városi Nap 21:00
2014. szeptember 12.

Zsira @ Magyar Dal Napja 21:00
2014. szeptember 14.

Kattintásra nagyítható!

Gödöllő @ Trafó Club 21:00
2014. szeptember 26.

Lébény @ IKSZT 19:00
2014. szeptember 27.

Kecskemét @ Kilele Music Cafe 21:00
2014. október 10.

Debrecen @ Dharma Klub 21:00
2014. október 11.

Zalaegerszeg @ Grabowsky Cafe 21:00
2014. október 17.

Nyíregyháza @ Romkert Retro Söröző 21:00
2014. október 18.

Esztergom @ Sportalsó 21:00
2014. október 23.

Kecel @ Motoros Kocsma 21:00
2014. október 25.

Szeged @ Rongy Kocsma 21:00
2014. november 5.

Budapest @ Iskola 21:00
2014. november 8.

A jelenlegi információktól függetlenül érdemes folyamatosan figyelni a Facebook oldalt, legalábbis az események előtt biztosan, mert megtanultuk már az évek során, hogy a kezdési időponttól kezdve egy csomó dolog még az utolsó órákban is változhat! (A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!)

Fontos még megemlítenem, hogy nagyon köszönöm mindenkinek, aki bármekkora szeget is tett hozzá a dologhoz!

(A koncertek részleteit folyamatosan töltjük fel, melyeket oldalt, az esemény-sávban vagy a FankaDeli Facebook oldalon biztosan megtaláltok.)

A hivatalos FankaDeli Facebookot ide kattintva éritek el.

INFORMÁCIÓ

További információkért és szervezésbeli témában nyugodtan keressétek Görbe Rolandot.
Elérhetőségei:
-gorberoland@gmail.com
-06-70/330-7988


Legyetek majd kedvesek meghívni az eseményre az ismerőseiteket, illetve továbbadni a hírt. Ne feledjétek... "nem elég érteni, tapasztalni kell". Ketyeg az óra...