Kedves egybegyűltek!

Szeretném megosztani veletek, hogy mi a véleményem (véleményünk) a YouTube-ra való feltöltésekről, illetve mik a nyers tények jelenleg!

A YouTube partnerségről már sokat lehetett hallani, de én eddig még egyetlen emberrel sem találkoztam, aki konkrétan pénzt kapott volna a YouTube feltöltései után. Most viszont találkoztam egy fiúval, aki nagy nézettségű paródiákat készít, és újabb információtöredéket illesztettem be a képbe.


A lényeg nagyjából annyi, hogy ha a sok-sok jogi és adminisztrációs hercehurcán túljutsz, akkor nagyjából 50-70 ezer forint között lehet kapni 1.000.000 kattintásonként. Hogy ez sok-e vagy kevés, azt mindenki döntse el maga, én úgy állok hozzá, hogy a semminél ez is sokkal több. Viszont ez csak a saját feltöltéseidre vonatkozik, tehát az Álmodtam például hiába több mint 3.000.000 kattintással rendelkezik, nem kaphatok utána pénzt, mert nem én töltöttem fel, illetve visszamenőleg amúgy sincs kifizetés. Ebből rögtön következik, hogy aki feltölt akár tőlem, akár Kowától dalt, rövid és hosszú távon egyaránt minket károsít. Ez persze csupán a nyers tény, így ebben formában nagyon rosszul hangzik. Nem felejtem ki a képletből, hogy ettől függetlenül a feltöltéseket gyakorlatilag teljes mértékben jó szándék inspirálja. És mi nagyon köszönjük mindenkinek ezt a jó szándékot! Ettől függetlenül ha felkerül egy-egy dal tőlünk mások adatlapjára, az nemes egyszerűséggel, tehát még egyszer "kimondva": Nekünk nem jó! Van aki azzal érvel, hogy csak azért teszi fel, hogy mások is hallhassák, és akkor hátha többen vesznek lemezt, de azt gondolom, hogy innen azért a túlnyomó többség tudja, hogy akinek a lemezről felkerült demómix, vagy, hogy még "durvábbat" mondjak, akinek pusztán a hír, hogy új lemez jön tőlünk, nem elég, annak igazából úgyis mindegy, hogy hall-e dalt vagy sem. Legalábbis ez az én meglátásom.

Így hát szeretettel kérlek titeket, hogy amennyiben lehet mellőzzétek ezt az eljárást, még akkor is, ha izgalmas esetleg összehozni egy kis képes videót és azt közzé tenni, illetve ha másoknál láttok ilyesmit, akkor a legnagyobb együttérzéssel és türelemmel hívjátok fel a figyelmüket, hogy kevés a jó szándék, ha mégsem segítenek ezzel, hanem hátráltatnak bennünket! Nagy tisztelettel köszönjük ezt, remélem írhatom Kowa nevében is!

Kőházy FankaDeli Ferenc