Kedves barátaim!

A tegnapi nap folyamán, vagyis április 8-án, nyomdai előkészítésre leadtam a Csigákat gyűjtöttünk album anyagait, külcsín és beltartalom tekintetében egyaránt.

Mivel ilyen "nagyszabású" FankaDeli borító a 16 év alatt még nem készült, nem is sejtettem, hogy annyi – mondjuk úgy – rossz hírrel fogok gazdagodni, hogy ezt a típusú anyagot csak 2 hét átfutási idővel vállalták el, az általam vélt szokásos 5 nap helyett. Nyilván ez legyen a legnagyobb gondunk, bár reménykedtem benne, hogy már jövő hétvégén meg tudjuk csinálni a budapesti személyes átvételt. Ettől függetlenül rágtam picit jóindulatúan a fülüket, szóval ha bármi történik, azonnal jelezni fogok.

Nagyon keveset aludtam az elmúlt 2 hétben, az utolsó pillanatig javítgattam, építgettem a lemez anyagát, nem beszélve az ajándék DVD-ről. A DVD lemezen nem kevesebb, mint 6 óra videó található, és még további "extra" tartalom a ráadás dalokat is beleértve. Napokon át kísérleteztem vele, hogy hogyan lehet ennyi videót élvezhető minőségben felpasszírozni, és azt hiszem sikerrel is jártam. Fedettpályás világbajnoki tömörítésben vélhetően dobogós lennék. Nyilván ez így tréfásan hangzik, de ebben bődületesen sok befektetett munkaóra van. Előre mondom, hogy PC gépen is teszteltem és néha a hang mintha nem lett volna pontos a sima Media Playerben, viszont a méltán elterjedt VLC Playerben minden tökéletes volt.

Mivel gyárban, a klasszikus módon valóban gép által préselt CD és DVD lemezről van szó, ezek elképesztően időtállóak lesznek a virtuális anyagainkhoz képest. Meg merem kockáztatni, hogy megfelelő eszközökkel még 50, de akár 100 év múlva is le lehet róluk olvasni az adatot. Annyira ugyanis nem vékonyodnak el a barázdák. Hogy ennek mi értelme van, azt még nem tudom, vélhetően nem is nekem kell tudni, de ezzel annyit szerettem volna mondani, hogy tulajdonképpen egy időkapszuláról van szó... és ez egy kis plusz izgalmat hozzáad a dologhoz az én szememben.

Mára ennyi, kedves barátaim. Rohanok tovább!