Kedves jelen-lévők - ahogy mondani szoktam!
Nem biztos, hogy elsőre látszik de a fankadeli.hu alatt futó "motor" le lett cserélve, és nem mellékesen az új album is hamarosan a polcotokra kerül! Ennél fogva néhány tudnivalót meg kell, hogy osszak veletek.
Kezdem a - ha nem is a legfontosabbal, de az egyik legérdekesebbel... ha lehet így mondani.

Rövid időn belül két igencsak "kemény" levelet kaptam, és már az első olvasása is nagy tapasztalás volt... a második csak négyzetre emelte ezt az érzést. Éveken át sok levelet megosztottam veletek, de a most szóban forgók annyira személyesek, hogy még név nélkül sem fogom közreadni őket. Megkérdeztem íróikat és mivel "sikerrel jártak" (ez később lesz fontos) beleegyeztek, hogy röviden leírjam a történeteiket.

Mindkét levél célja az volt, hogy megkérjen engem arra, hogy tegyek kivételt, mert szeretnének eredeti példányt a Csigákat gyűjtöttünk lemezből a gyűjtés lezárulta után is... ez persze önmagában még nem sok. 

Az első levelet egy 4 azaz négy gyermeket egyedül nevelő (hangsúlyozom: közben dolgozó!) édesanya írta, aki elmesélése alapján a Suhancos óta követi a dolgaimat (egy barátnője révén) és a LélekJelenLét album volt ami - ismétlem az ő elmondása alapján - átsegítette egy olyen helyzeten (mikor egyedül maradt), hogy ahogy ő fogalmazott "ha az nincs, akkor nem tudott volna felállni". Dióhéjban ennyi... bár a történet szerves része, hogy anyagi helyzetük okán 200 forintosával kezdett el félretenni a lemezre... de kicsúszott az időből. Igen! Jól olvastad kedves olvasó! Minden hónapban 200 forintott tett félre... és megtette! És nagyon fontos számára ahogy ezt elég ütősen érzékeltette velem, hogy ő is adni tudjon és a része lehessen ennek a történetnek, továbbá szeretné ha a lakásukban lenne fizikailag is ez a dolog, mármint az album, ahogy ő írja "az energiájával együtt"... már csak a Gyermek című dal miatt is. Szóval mire végigolvastam az ennél jóval részletesebb levelet, elnyaltam egy sós könnycseppet a szájam széléről. És nem nehéz kitalálni mire jutottam. Kivételt teszek.

Isten útjai kifürkészhetetlenek alapon másnap érkezett a másik levél egy külszolgálatot teljesítő honvédünktől, aki tüzetesen írta le, hogy milyen módon jutottak oda, hogy vagy teszi amit tesz... vagy az otthon lévő 3 gyermek és nyilván az egész család feje felől viszik a házat úgy ahogy van. Nem szeretném ecsetelni, hogy milyen egy skype beszélgetés a gyermekeddel ahogy ő ezt nekem leírta - mikor a gyermek megkérdezi egy csattanásra ami egy "távoli" lövedék becsapódása, hogy apu mi volt ez... Szóval kísértetiesen hasonló módon ez az ember azt kérte tőlem, hogy tegyek kivételt mert ha nincs az Újraszülettem című dal és a Hunok mantrája lemez, akkor ahogy ő írta, már "feladta volna a harcot otthon is".

Részletezhetném nektek, hogy mit éreztem mikor szembesültem azzal, hogy míg számomra megadatik, hogy ezeket a dalokat elkészítsem földi mivoltukban - addig mások az élet milyen más csataterein milyen módon vívnak óriási harcokat... de száz szónak is egy a vége... elmondom, hogy mire jutottam:

Arra jutottam, hogy a két levél nyomán, március 15 éjfél és március 22 éjfél között - vagyis gyakorlatilag a lemez megjelenése előtt, utolsó lehetőség jelleggel, egy 1 azaz egy hetes türelmi időszakot hirdetek, vagyis ezen a 7 napon még be lehet szállni a gyűjtésbe a korábbi cikk alapján ami IDE kattintva érhető el -, hogy szert tehessen bárki aki érintettnek érzi magát erre az ilyen formában később be nem szerezhető "produktumra". Ezen azt hiszem nincs mit tovább ragozni.

A megjelenés úgy fog lezajlani, hogy az általatok megadott adatok alapján mindenkit fel fogunk hívni a megadott telefonszámon és egyeztetünk vele, majd a GLS futárszolgálat fogja kiszállítani a lemezeket ahogy az hirdetve volt! Kivéve természetesen akkor, hogy ha azt nem a dedikáláson kívánjátok átvenni, amely egy közös beszélgetés keretin belül fog megvalósulni Budapesten! De erről majd jövő héten jönnek az infók.

Ezt követően néhány hétre jönnek majd az online megjelenések (hangsúlyozottan, az extra tartalom(!!!) nélkül!) és, hogy ezután mi lesz még, majd idejében ki fog derülni.

Egyúttal biztosan feltűnt nektek, hogy nincsenek időpontok hirdetve sem itt, sem a facebook oldalon, ami annyit tesz, hogy ősszel nem járjuk az országot. Ennek több oka is van, egyik sem mondható szomorú oknak szóval senkinek nem kell aggódni. Erről is idejében hírt fogok adni, hogy mit és milyen formában tervezünk az év folyamára!

Hamarosan jönnek frissebb és bővebb információk!